Alla trådar i Eforum

add favorite.

Reparera windows/system/vga850.fon 10 timmar sedan

Hej!

 

Jag har en gammal Dell med Windows XP Professional.

När jag skulle ansluta en till intern hårddisk så gick det naturligtvis åt skogen, så nu startar inte Windows och detta kommer upp:

Följande fil saknas eller är skadad: Windows/system/vga850.fon.

Jag plockade bort den extra hårdisken igen.

Googlade runt lite och såg att man kunde trycka F12 och starta installationsprogrammet  med en Windows CD och välja reparation.

Provade med en Windows XP home CD men när jag kör den frågar den efter administrationslösenordet, det namnet som funkade att logga in med på datorn tidigare går inte.

Vad kan jag göra?

 

Mvh

Jonas

Ta bort blankrader som ligger över flera kolumner 10 timmar sedan

Hej 

Jag har ett litet problem i excel 2010, Jag har ett kalkylblad som sträcker sig över kolumnerna A-L, I detta blad är det en massa blankrader som sträcker sig över alla kolumnerna, Finns det något enkelt sätt förutom att markera radnummerna för att ta bort dessa rader. De är ganska många och  ligger inte under varandra tyvärr. Har provat att lägga in filter och ta bort den vägen. Men det tar ju bara bort blankcellerna i den aktuella kolumnen och inte i hela raden. 

 

Det borde finnas ett liknade sätt för rader som för kolumner, tycker jag men hur?

 

Hoppas någon kan hjälpa mig,

Panda Internet Security 2015 12 timmar sedan

Panda Internet Security 2015 (100% Discount) gäller i 2 dagar till - sidan trögladdad ds

Bifogad bild(er)

  • Panda IS15 180dagar.png

Microsoft Teredo Tunneling adapter i nätverkskort. Kan ej starta. Länge sedan

Hej!

 

Har fått en gul varningstriangel på funktionen i nätverkskortet enl. ovanstående. Får meddelandet " Enheten kan ej startas" Kod 10. Jag kan inte märka någon funktionsnedsättning men den har säkert en funktion att fylla. Hur får jag igång den och vilket syfte har den? Har uppdaterat drivrutinen. OS är W7.

 

Mvh Jaroma.

Skadad fil-Movie Maker Länge sedan

Hejhopp....

 

Jag har suttit och knåpat på en film i moviemaker, och var så nära klar som man kan bli, skulle bara skriva några ord text.. har sparat och sparat och sparat alteftersom, och hade nyligt sparat, gick in på en annan film och kollade hur jag hade gjort där, och när jag ska tillbaks till den jag höll på med så är filen skadad..!?!?  :thumbsdown:  :o  ;)  :angry: 

Antar att jag måste börja om från början nu?? =/

Någon som vart  med om samma?? 

*hoppas in i det sista att det går åtgärda* 
 

Skicka e-post låst Länge sedan

Använder Windows Live Mail.

Testade att skicka en bild som epost genom att högerklicka på den och välja att skicka den som just epost.

Tänkte inte mer på detta. Efter detta fick jag problem att skicka mail. Jag tror att de mailade bilderna stoppar upp. De syns inte i utkast eller någon annan stans. Jag får upp meddelande om att det är fel på utgående mail..

Jag har nu 12 meddelande som inte är skickade. (Såg det vid något tillfälle) Jag kan skicka mail från annan adress på Windows mail, men vill naturligtvis använda min egen och inte hustruns. Telia ger ingen hjälp.

Kan någon hjälpa mig tömma de här mailen som jag inte vet var de ligger? Hur gör jag för att få mailen att fungera igen?

/Anders

Netgear CG3700 från Comhem nåt att ha? Länge sedan

Hej!

 

Har precis blivit "erbjudna" högre hastighet (50 Mbit/s) via kabel från Comhem och ett nytt modem, Netgear CG3700, för portoavgiften 99:-.  Förhåller oss en smula skeptiska. Vi har länge haft 10 Mbit/s, gratis, nu uppgraderat  till 20 Mbit/s. Frågan är varför Comhem är så "generösa"? Ett nytt modem och mycket högre hastighet för 99:-. När man Googlar på modemet Netgear CG3700, så är det påfallande många problem man stöter på i träffarna. Dessutom verkar modemet vara någon form av kombinerad router/modem. Comhem säger ingenting och skickar inte ens avtalsvillkor på begäran. Säger att avtalet är detsamma som tidigare.

Skulle vara intressant om någon kan reda ut begreppen här. Vi har ett modem från Comhem som heter Scientific Atlanta och en router vi själva köpt kallad D Link DIR 100. Inget trådlöst. Har fungerat i flera år utan problem med 4 datorer inkopplade som mest. Känns inte som att vi behöver 50 Mbit/s, men anar att fastighetsägaren eventuellt är på gång att installera fiber i huset i samband med stamrenovering. Då lär väl allt bli snabbare och valen svåra. Behövs då det erbjudna modemet/routern?

 

Vi är inte bra på sånt här, så mycket tacksam för hjälp.

 

MVH

K Olagus

Kopiera uppgifter från en flik till en annan beroende på en ID Länge sedan

Hej alla!

Jag behöver hjälp med den bifogade excelfil.

Jag har en indata-flik där användaren skriver uppgifter om en produkt. Sen ska uppgifterna kopieras till respektive flik (AA-AC) beroende på ID-fältet i fliken Indata.

Kopieringen ska ske så fort man fyller i uppgifter under kolumnerna A-D i fliken Indata.

ID-ska vara unikt för att slippa dubbletter. Det ska inte vara möjligt att skriva över en befintlig rad i respektive flik AA-AC.

Hur ska jag göra det?

Jag har försökt med LETARAD men då ska det vara unika värden (ID) som ska letas efter i respektive flik. Det som blir svårt att ha den unika ID i fliken Indata så att den skickar data till rätt flik och rätt rad i fliken.

 

Stort tack på förhand!

Bifogad fil(er)

Seg boot Länge sedan

Hej

 

För cirka en månad sedan uppgraderade jag mitt Windows 7 till Windows 8.1 med att mina privata filer är kvar.

 

Dock när man startar datorn första gången på hela dagen så ringen med prickar som snurrar runt i den där windows 8 laddnings bilden snurrar segt och dator bootar inte till systemet. Men om jag startar om datorn på starta om knappen så fungerar allting och den bootar systemet. Men jag vill ju såklart slippa detta.

 

Hur gör jag för att lösa detta ?

Hur kopierar jag in utskrift av worddok.-dock raderat- till word? Länge sedan

Jag har lyckats radera ett 150 sidor stort dokument från datorn men har ett originalmanuskript. Kan jag med hjälp av:

a) min lexmark allinone skrivare kopiera in originalmanuskriptet direkt till Word igen, och om så är fallet måste det omredigeras.

B) någon funktion i Word 2010 som "sköter det hela"? Låter som en dröm eller hur?

c) Eller något annat sätt där du talar om för mig hur jag ska gå tillväga.

Problem med internet explorer Länge sedan

Hej nu gick det att hitta menyn skapa nytt ämne... Nu valde jag en underrubrik webbläsare. Jag har problem med internet explorer 11. Har försökt att installerat det två gånger men den startar inte.  :-( Sea Monkey som jag installerade funkar inte till alla webbsidor :-( 

/Maria

 

Installationsfrågor Länge sedan

Jag har en PC med två separata Windows XP-system på två hårddiskar. Det gamla "förstasystemet" har blivit korrupt på något vis och kan ej startas längre medan det andra fungerar helt utan problem, däremot går det alldeles utmärkt att lagra och läsa data på den första hårddisken.

Nu har jag förstått att det är läge att byta till ett nyare system då bankerna inte längre garanterar säkerhet med Windows XP, och då har jag bestämt mig för Windows 7.

 

Nu till min fråga:

Jag har funderat på om jag kan spara alla viktiga filer på den första hårddisken medan jag installerar det nya systemet på den andra, men vad händer när det är så här...

Startsekvensen med "boot.ini" och övriga systemfiler ligger på den första hårddisken (med det korrupta systemet). Påverkar det den nya installationen eller skapas det nya systemstartfiler  med det nya systemet, och kan det bli konflikter någonstans?

 

Även om systemet på den första hårddisken är korrupt men disken ändå fullt läsbar så tänker jag nämligen precis tvärtom också, dvs...

...ska jag lägga alla viktiga filer på den fullt fungerande andra hårddisken istället och installera det nya systemet på den första (där ju startsekvensen ligger)?

Jag vill ju inte hamna i ett läge där allt bara försvinner!

 

Usch, jag blir lite snurrig i huvudet av detta. Jag hoppas att ni kan hjälpa mig på ett enkelt förklarat sätt! ;)

Problem med att avinstallera Acrobat Reader Länge sedan

Hej.

 

Jag har idag försökt hjälpa till med ett problem med Acrobat Reader.

Vissa pdf-filer gick inte skriva ut. När vi valt skrivare ville programmet spara som en fil som inte gick att använda. De pdf-filer som fungerade skrevs ut direkt.

Vi tänkte då att vi avinstallerar programmet och installerar det igen. Av någon anledning går programmet inte att avinstallera, det kommer upp en ruta som säger "Ingen giltig sekvens..." (ungefär så och lite till). Då provar vi installera programmet igen utan att avinstallera det, men det går inte heller eftersom det redan är installerat.

Vi gav upp och installerade Foxit Reader istället. Nu kan de skriva ut alla pdf-filer utan problem.

 

Hur avinstallerar vi Acrobat Reader som inte går att avinstallera?

De har Windows 8.1 och Acrobat Reader 11.

 

 

Mvh

Klas

 

Söker iso-fil Länge sedan

Söker iso-fil. En säker nerladdnings plats.

 

windows vista home basic iso 32 bit swedish

 

Ja, det är till en gammal dator! :)

Windows Update Länge sedan

Hej!

 

Jag har Windows 7 och vid sökning i Windows Update kommer följande felmeddelande upp på skärmen.

 

"Det har inträffat ett okänt fel i Windows Update. Kod 80246002 Windows Update dt000".

 

Jag har kört "MicrosoftFixit50123.msi" och "WindowsUpdateDiagnostic.diagcab".

Det verkade som att vissa problem åtgärdades men jag kan fortfarande i söka efter uppdateringar i Windows Update, samma felmeddelande kommer upp på skärmen.

 

Hoppas att jag får hjälp med detta problem.

 

/varja

 

 

[C#] [YML] läsa & skriva till en test.yml fil Länge sedan

Hej,

 

Jag försöker koda så att mitt program kan läsa & skriva till en test.yml fil. Jag har googlat mycket men hittar inget om det förutom till Java.

 

 

Jag blir jätte glad om ni vill hjälpa mig med det här!

Live mail trögt med 19067 i All e-post. Hur avlastas den? Länge sedan

I OE kunde man fördela i mappar men i LM är det i mapparna och i All e-post. Kom nog på lösningen nu. Göra en ny arkivmapp som det var i OE och flytta allt?

En ny HP laptop Länge sedan

För trött för att googla. Vafan är de två partitionerna ?

 

Det fanns en till partition "hp recovery" men den tog jag bort efter att gjort en recovery USB av den. Vill jätte gärna ta bort de två första om det är möjligt...

 

EcqyPzs.png

En dialogruta poppade upp? Länge sedan

När jag sitter och läser här på eforum så poppar en dialogruta upp. Har det med eforum att göra eller beror det på att jag har fått nåt virus? Tyvärr hann jag inte se vad det var för dialogruta. 

/Maria

 

Linux på Diatext IV Länge sedan

Jag har en texttelefon som har Linux som operativsystem. Men det ser man bara om man drar ut sladden från texttelefonen och sätter i den igen. Vad finns det mer för saker som har Linux i sej. Sånt som inte är äkta datorer. Det går inte ens att lagra samtalen på USB-minne fast texttelefonen har ett håi för USB-minne inget riktigt uttag alltså. 

/Maria

 

Datum & tid vid sökningsfunktion Länge sedan

Jag skriver upp mina löpartider i en kolumn och i kolumnen jämte datum. I en annan del av kalkylarket har jag en sökfunktion (=MINSTA(B6:B161;ANTAL.OM(B6:B161;0)+1) för att söka ut mina bästa tider. Hur gör jag för att jämte cellen där sökningen presenteras skriva ut datum för den samma?

Gästkonto eller Standardkonto med begränsningar ? Länge sedan

Jag har ett nätverk med en server och ett gäng arbetsdatorer i samma domän.

Nu ska en ny PC kopplas in som ska stå i fikarummet.

Denna ska endast kunna surfas på och skriva ut till nätverksskrivare.
Den kommer inte att anslutas till domänen, utan ligga med i standard arbetsgrupp.
 

Det vanliga Adminkontot blir lösenordsskyddat och ska endast användas vid systemåtgärder som installationer/avinstallationer mm

 

Jag gjorde sedan ett Gästkonto, för "gästerna" i fikarummet.
Men jag är inte nöjd, gäster kan ändå se alla enheter i nätverket ...
Hur begränsar jag detta ?

 

Är det bättre att göra ett vanligt standardkonto och begränsa det istället ?

 

bra att det gick lätt att skapa nytt ämne här... Länge sedan

Hoppas det är lika lätt i andra delforum. Det är visst bara i detta delforum och i testhörnan som jag har sett rubriken "skapa nytt ämne"... Vanliga CD-R och DVD-R var bättre förr :-( Jag har pratat med en som har haft egna brända skivor i över 10 år... Jag frågade inte honom hur ofta han har tittat på filerna på dessa skivor. Min erfarenhet och det jag har läst i Expressen är att vanliga skivor håller i drygt 3 år om man tittar på dem lite nu och då.Använder man vanliga skivor ofta t.e.x om man har spelat in en video håller de drygt 3 timmar. Jag spelade in några bra mp3 på en vanlig CD-R. Den höll i nån månad när jag lyssnade regelbundet på filerna. Det var engelska ljudfiler.  

/Maria

Spärra ditt personnummer Länge sedan

https://www.esparr.se/

 

Läste en artikel om att polisen uppmanar oss att spärra vårt personnummer så jag lägger en liten lathund.

Detta är kostnadsfritt för den som undrar.

Inställning av säkerhetskopia fungerar inte Länge sedan

Hej!

 

I min Windows 7 dator tar jag en säkerhetskopia varje vecka. Nu skulle jag vilja ändra inställningarna för denna och går in i Kontrollpanelen>Säkerhetskopiera eller återställ dina filer och klickar på Ändra inställningar. Då borde en ruta öppnas där jag kan ändra inställningar, men det händer ingenting. Detsamma gäller övriga länkar som är försedda med en sköld framför, dvs. Hantera utrymme, Återställ användares filer och Välj en annan säkerhetskopia att återställa filer från. Det verkar vara något hemligt med denna blågula sköld som jag inte förstår. Jag är ensam användare till datorn och jag har "fullständig behörighet" på C-disken enl. rutan "Behörighetspost för Lokal disk (C:).

 

Hur ska jag få detta att funka?

 

/Gunilla

Photoshop CS6 skapar fel datum och tid då man sparar bilder. Länge sedan

    Jag har Photoshop CS6 Ver 13.0 x64, och har problemet med att redigerade bilder sparas med ett felaktigt datum och felaktig tid.

 

Datumet skiljer sig så att den sparade filen från Photoshop visar 3 månader, 5 dagar, 22h och 35min tillbaka i tiden.

 

Exempel: Sparat datum och tid 2014-08-29 14.32 blir 2014-05-23 15.57

 

Jag har OS Windows 8 Pro (64-bit), och systemklockan visar rätt. 

Jag har precis kontrollerat så jag inte har några virus eller SpyWare i datorn, så vad kan orsaka detta? :unsure:

 

/M.v.h "Mattan".

Göra mer med Javascript Länge sedan

Hej

Jag har fått "låna" ett script som visar mus-lägen i x- och y-led.

Mitt mål är att ändra i scriptet så att jag kan visa och storleksändra en rektangel på en vit yta.

Jag tar tag i ett av de 2 hörnen, vänster-upp och höger-ner och drar i dem som i en flexibel fyrkant.

 

Här har jag lagt scriptet:

http://php.sohbat.se/test/drag_mouse.html

 

Är det nån som kan hjälpa mig och visa vägen?

Tack på förhand

ASUS 2års garanti gäller ej konkursbo! Länge sedan

Köpte en bärbar asus dator i samband med experts konkurs
den har krånglat en tid med blåskärm ibland och otaliga omstarter.

kontaktar Asus support och  bifogar kvittokopia

får till svar att garanti inte gäller pga av att på kvitto står ettårs garanti
samt att säljaren är i konkurs.

på asus garantisida står inget om garanti pga var datorn är köpt mmpå ettiketten på datorn undersida står 24mån garanti.

någon som haft liknande problem?
 

Blockerade nyligen ett inloggningsförsök i ditt Google-konto Länge sedan

Hej,

Varannan dag kommer texten nedan trots byte av lösenord... Vad är detta?

 

Hej xx!

 

Vi blockerade nyligen ett inloggningsförsök i ditt Google-konto [xx

 

Information om inloggningsförsök

Datum och tid: den 29 augusti 2014 kl 7:32 UTC

Plats: Stockholms län, Sverige

 

Om det inte var du

Titta om något verkar misstänkt på sidan Kontoaktivitet på https://security.google.com/settings/security/activity. Den som har försökt logga in på ditt konto känner till ditt lösenord, så vi rekommenderar att du ändrar det direkt.

 

Om det var du

Du kan byta till en app från Google, till exempel Gmail, för att komma åt ditt konto (rekommenderas) eller ändra inställningarna på https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps så att kontot inte längre skyddas av moderna säkerhetsstandarder.

Mer information finns på https://support.google.com/accounts/answer/6010255.

Excel och kalender Länge sedan

Hej

 

Jag håller på att göra en bokningsschema för olika personer och olika redskap. Jag behöver koppla en kalender till min Excelfil så att dag och datum för varje kolumn ändras automatisk. Detta arbete är för längre period då är det svårt att mata in veckodag och datum manuellt.  

Bifogad bild(er)

  • Schema.jpg

Strömsparläge som inte fungerar Länge sedan

Hej Forum!

 

Har problem med en dator som kör Windows 7. Varje gång det går ned i strömsparläge så vill det inte "komma ur" i sitt läge. Den går igång men alltid med texten

i stil med "ett oväntat fel inträffade när datorn stängdes av"

Den hänvisar till felkod 0x0000411 och hiberfil.sys.

 

Efter att ha googlat en hel del så visar det sig att det har med strömsparläget att göra.

Nu behöver jag hjälp med att åtgärda detta. Har försökt leta efter info och även hittat en sida från Microsoft som beskriver det här problemet. Dom rek att använda deras självfix program som skulle hjälpa, men det gör det inte.

 

Söker någon som är kunnig och vet hur jag ska fixa problemet.

Tack på förhand!

[C#] [NET 3.5] Packa upp zip filer & mappen Länge sedan

Jag försöker får det här att funka men det är svårt att hitta någon som är bra som är till för NET 3.5 vill inte köra 4.5 då klara inte Vista eller 7 av det om dom inte har uppdatera NET då.

 

Det jag vill göra är att jag vill packa upp en test.zip i den ligger det i en mapp och två filer och vill ha mappen och filer som är i den.

Så att det ser ut så här.

Tex:

Demo/test.txt

Demo/test.cfg

 

Tex i zip:

Test.zip

Demo = mapp

Demo/test.txt

Demo/test.cfg

Tangentbordet havererat med wifi (F12) inaktiverat! Länge sedan

Hp notebook med F12 som av/på knapp för det trådlösa nätverket. En Coca Cola över tangentbordet och trådlöst är nu inaktiverat konstant. Externt tangentbord uppkopplat.

Vet någon hur man kommer förbi knappens funktion?

 

Tack på förhand // Pc

Linux Mint kommer i fler färger Länge sedan

Linux Mint kommer i fler färger

 

http://segfault.linuxmint.com/2014/08/mint-x-colors/

Rädda saker på hårddisken Länge sedan

jag undrar om man kan spara saker man har på hårddisken på din inspelningsbara dvd? Själva dvd:n krånglar så vill slänga den men vill såklart spara det jag har på hårddisken, går det fixa på något sätt?

 

har en samsung dvd-sh830

Erfarenheter av Family Safety? Länge sedan

Jag hittade en lattjo artikel som beskriver hur man kan få extra skydd mot fulprogram med hjälp av Family Safety i Windows 8. Jag funderar på att införa detta på min Media PC då den ändå förväntas köra ett visst antal begränsade program som dvd/blu-ray, netflix, youtube och musikprogram och liknande.

 

Men det verkar som att kontot som sätter reglerna ska tillhöra Windows Live då det är via den tjänsten som detta styrs. Och mitt konto jag använder på datorn är kopplat till Windows Live så att jag kan hyra film via Video appen. Så tolkar någon annan detta som att jag måste skapa ett separat Live-konto för att kunna sätta upp regler för mitt befintliga konto? Eller kan ett Windows Live konto inte styras via family safety?

Google chrome (Har ett ont system) Länge sedan

Det är så här så fort google chrome vill uppdatera sin och jag inte låter den göra det och man har google chrome öppen många dagar till slut så skicka den ut ett error och stänger ner allt man har öppet eller så stänger den bara ner det.

 

Det här har vart så här i alla år som jag har använt google chrome och provat med andra dator samma problem.

 

Och det här händer bara när den vill uppdatera och inte låter den göra det. Och nu förlora jag allt som jag hade öppet.

Eset Online Scanner hittar alltid skräp Länge sedan

Med jämna mellanrum kör jag Eset Online Scanner på mina Windows 8- och Windows 7-datorer. På båda dessa datorer är Norton 360 i bruk. Dessutom använder jag på dessa datorer Superantispyware, Malwarebytes och Spybot-Search & Destroy. Men varje gång jag kör Eset hittar programmet en del dynga; Win32/Backdoor-, Win32/TrojanDownloaderAgent och dylika företeelser.

Varför är det bara Eset som upptäcker sådana rötägg? Är Eset Nod32 Antivirus effektivare än Norton 360 när det gäller "uppdraget" att upptäcka sådant skräp och skräp överhuvudtaget?

Stationär dator startar inte när jag trycker på strömknappen Länge sedan

Hej,

 

Min Acer Aspire M5461 (stationär) startar inte när jag trycker på strömknappen. Inga fläktar, lampor eller någonting annat reagerar när jag trycker på knappen.

 

Jag har sällan använt datorn det senaste halvåret och det här problemet har lösts tidigare genom att dra ur apparatkabeln och trycka ett tjugotal gånger på strömknappen men nu får jag inte igång den alls. 

 

Datorn har också några år på nacken men jag har testat att städa och se så alla kablar sitter i som de ska. Det enda "livstecken" jag får är att nätaggregatet piper lite grann när apparatkabeln sitter i.

 

Några tips på vad felet kan vara?

 

Tack på förhand!

/Alex

Vägrar starta om jag kör 64-bitars versionen Länge sedan

Är det någon som testat 64-bitars Chrome för Windows?

 

Så fort jag installerat 64-bitars versionen och ska starta webbläsaren så vägrar den gå igång.

gick åter tillbaka till 32-bitars versionen och då funka det.

Hade heller inga fel under installationen.

 

(kör windows 8.1)

Starta Win XP via HDD Docka i Win 8 Länge sedan

Hej!

 

Nu har min gamla Win XP dator sedan 2005 äntligen kraschat (troligtvis RAM problem), däremot fungerar hårddisken finfint!

 

Jag har precis införskaffat mig en Deltaco hårddisk docka, där jag bara trycker in min SATA hårddisk och VIPS! så kommer den upp som en bärbar hårddisk. 

 

Frågan är nu, kan jag boota med denna XP HDD på min Windows 8 dator? 

 

Ska tilläggas att jag har provat ändra om i BIOS för att få den boota med den tillkopplade hårddisken utan lycka. BIOS Heter ASUS UEFI  

 

Vad gör jag för fel? Behövs någonting annat? Eller går det rentav inte? 

 

Mycket tacksam för hjälp! 

Sökmotorvänlig genvägar Länge sedan

Hej

Jag jobbar med dynamisk webbdesign och som ni vet så ser genvägar eller sökvägar nåt i stil med

 

http://eforum.idg.se/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=new_post&f=42

 

Dvs några frågetecken och några "och" tecken, vilka anses vara sökmotorOvänliga.

Och istället så eftersträvar man liknande nedan:

 

http://www.expressen.se/nyheter/silvia-jag-kunde-inte-acceptera-det/

eller

http://recruiter.monster.se/hr/hr-best-practices/anvanda-monster/publicera-platsannonser/platsannons-sokmotor-anpassad.aspx

och även

http://www.sydsvenskan.se/malmo/nagra-tips-fran-gatan-sa-slutar-matchen/

 

Och de här orden mellan slash /nyheter/ eller /publicera-platsannonser/ , verkar vara en mapp på servern.

Har jag förstått rätt att man skapar en mapp för varje artikel?

Tänk ett företag som har tusentals produkter,... Gör de en mapp (t.o.m flera mappar) för varje produkt?

Eller är det några andra tekniker med i bilden?

Tacksam för tips och råd

 

Småbilderna visas inte i mina bildmappar? Länge sedan

Jag har alltid kunnat se minibilder i varje bildmapp tidigare.

Det går att ändra storleken på ikonerna menman ser inte själva bilden....

Vad har hänt?

Lat behöver kom-igång-hjälp Länge sedan

Skulle egentligen för länge sedan ha tagit tag i detta men har, ärligt talat, inte idats.

Jag skulle kunna börja och testa mig fram genom att spela in makro men kommer nog någonstans att stöta på ett hinder och i bland går man över ån för att hämta vatten.

Söker här lite input på mitt "problem":

 

Har en Excelbok som vi för min bekvämlighets skull kan kalla 8.xls

Denna bok kommer alltid att vara öppen och det är till den jag vill kopiera data, från andra böcker.

Den har jag öppen och jag har manuellt frigjort en tom rad och jag ser till att cellen i  B är aktiv. Detta får jag alltså själv se till att ha utfört innan jag kör makrot.

(Kolumn A är dold)

 

Sedan kommer jag att ha en annan bok öppen som vi kan kalla 7.xls

Denna är alltså inte samma bok varje gång, den kommer att få olika filnamn.

Boken innehåller bara ett blad och bladet heter också olika i varje av dessa 7.xls. Bladets namn vill jag få över till 8.xls - mer om det lite senare.

Jag kommer även här att se till att manuellt ha en specifik cell, i kolumn A, aktiv och jag kommer att köra makrot från denna bok (men makrot får ligga i "Mina makron" eller vad den nu hette)

 

Det jag då vill göra är att sammanfoga A med B och med ett mellanslag mellan. Denna sammafogning behöver, eller ska, inte finnas kvar i 7.xls men om man vill använda en kolumn temporärt är nästa lediga M (om man sammanfogar där förs och sedan raderar den när man är klar med hela uppgiften, vilket nog jag skulle använt mig av)

Det sammanfogade värdet ska sedan över till 8.xls i C

 

Från C i 7.xls ska värdet över till B i 8.xls

 

Bladets namn i 7.xls ska till D i 8.xls (och det är här jag tror jag kommer att stöta på problem)

 

Från H i 7.xls ska värdet över till G i 8.xls

 

Klart.

Jag kommer alltså att se till att jag befinner mig på rätt rad och i en förutbestämd kolumn i resp. dokument men det vore naturligtvis bra om det räckte att jag står på rätt rad, enbart.

 

Excel 2013

Powerpivott och kvartal Länge sedan

Är det någon som vet hur man grupperar datum efter kvartal i Powerpivott?

 

För att få försäljning per år så gör jag en beräknad kolumn med namet "år" i tabellen med formeln:
=YEAR([Datum]). 
och för att  visa månad gör jag ett ny kolumn med namnet Månad med formeln: =Month([Datum]).

Därefter kan jag dra fältet år till rad och Månad nedanför År för att se månad1, 2 och 3 osv.

 

och för att den ska visa månadsnamnet gör jag formeln:
=Format([Datum];"mmmm")

 

Hur får jag kvartal?

Så att jag kan dra fältet År till rad och lägga kvartal nedanför år.
Så visar
2011
Kvartal1
Kvartal2
Kvartal3
Kvartal4
2012
Kvartal 1
Kvartal 2
Kvartal 3.

 

Hur får man till detta inne i Powerpivott?

 

Tack på förhand!

Förvirrad vid köp av ny dator Länge sedan

Jag försöker hitta en dator, blir tokig snart. Letat i månader.

Köpte till slut en ASUS R552jk från Net on  NEt, men känner mig inte helt nöjd. Mest på grund av att de i vissa länge upplevs som suddig på text och bilder samt att bilder känns lite gryninga oskärpta.

 

Funderar på att byta, vilken av dessa är bäst?

Vill ha IPS o en dator som pallar bild och film redigering med Adobe program

 

 

http://www.netonnet.se/CompareView/3003?itemList=205914&compareItemId=205914&itemList=207734

Automatiskt ljud i webläsare Länge sedan

Hej!

 

Dagligdags använder jag oftast Crome, fast ibland händer det att jag använder andra webläsare också.

 

Nu vill jag veta hur man gör - främst i Crome - för att stoppa automatisk uppspelning av ljud. Anledningen är att jag ofta lyssnar på strömmad musik och då är det lika frustrerande var gång webläsaren börjar spela upp ljud utan att jag ber om det - och ofta på alldeles för hög volym, så att öronen nästan faller av.

 

Jag vet hur man stänger av ljudet helt och hållet i webläsaren men det är inte vad jag är ute efter, utan jag vill kunna klicka på tex en youtube-feature eller ett Svtplay program och spela och lyssna, samtidigt som jag stoppar den från att starta ljudfiler per automatik.

 

mvh

Linda
 

 

Bootar inte Länge sedan
Löste det genom att dra ur strömkontakten och vänta en stund. Low tech men effektivt. Ursäkta att jag i panik tagit plats här.

Uthyrning av spelserver Länge sedan

Hej,

 

Håller på med ett project att hyra ut spelserver. Och undra vilka spel som ni tycker att jag ska hyra ut och vilka priser ni tycker att jag ska ha för att hyra ut spelserver?

 

Minecraft var ett bra spel att hyra ut men när Bukkit kommer att lägga ner så är det inte värd att hyra ut det mer om inte Minecraft api kommer ut då.

 

Och om ni vet någon bra panel som man kan använda så skull det vara mycket trevligt?

 

Vad jag har kollat upp:

 

Multicraft: skulle vara bra till Minecraft om det inte finns en bättre som skulle vara gratis då.

 

Tcadmin: skulle vara bra till steam spel som gmod eller om det finns bättre som är gratis.

 

Tack för alla svar!

Ny dator vill inte starta Länge sedan

Så jag köpte rätt nyligen nya delar till min gamla dator. Jag bytte ut nätagget, moderkortet, grafikkortet och även processorn. Men nu när allt är i stoppat så har jag problemet att datorn inte vill starta. Jag vet att det inte är fel på nätagget för den får ström. Men inget händer när jag trycker på start knappen på datorn. Nån som vet något? Om ni vill veta något speciellt om datorn så är det bara att fråga. Är ju mitt första byte av moderkortet så kan ju mycket väl ha satt någon sladd på fel plats.

Genvägsproplem (?) för Worddokument Länge sedan

Hej Forumet!

Jag arbetar med Office 2003 och Windows 7 pro och har ett flertal genvägar till Worddokument på skrivbordet, det har fungerat under lång tid.

Nu har det blivit omöjligt att öppna dokumenten. Vid öppningsförsök dyker en dialogruta upp med texten: "Tillåter du att följande program används för att ändra den här datorn, svara ja eller nej".  Vid nej händer ingenting, vid ja dyker Wordhuvuddet upp men med hela innehållssidan grå. Samma sak händer vid öppningsförsök från biblioteket i Mina dokument.

Det går dock att öppna dokumenten genom att öppna den den tomma Wordsidan, klicka på arkiv-öppna och sedan leta upp dokumentet.

Genvägar till exeldokument och bilder fungerar som vanligt.

 

Vad kan ha inträffat? Kan någon ha en idé om detta problem? Tacksam för hjälp.

Vänligen

1967

Wordpress meddela vid svar av kommentar Länge sedan

Jag har en blogg gjord i wordpress här: http://friluftsemma.se/

 

När jag får en kommentar så vill jag att mitt wordpress ska meddela kommentatorn via email när jag svarar på kommentaren. Går det?

Badcopy Pro, Pandora recovery, recuva virus? Länge sedan

Jag laddade ner det här programmet http://download.cnet.com/BadCopy-Pro...-10054455.html för att återställa bilder från ett minneskort. programmet hittade en massa bilder men ville ha betalt för att återställa dessa. Laddade efter detta ned två andra program som ska vara helt gratis och fungera, dessa var pandora recovery http://download.cnet.com/Pandora-Rec...-10694796.html och recuva http://pcsupport.about.com/od/filere...uva-review.htm dock hittade dessa program inte filerna :/.
Nu har datorn iallafall börja bete sig konstigt. Helt plötsligt stängdes spotify och min sonos playlist av, sen stängdes även firefox ned medans jag satt och skrev ett inlägg på ett forum. När jag öppnade firefox igen ville den köra ett tillägg i browsern som jag inte godkänt så jag körde avast browser cleanup som tog bort det tillägget. Nu har det dock dykt upp två nya ikoner på skrivbordet en mypcbackup och en som heter sync folder som jag aldrig sett förut.

Jag har kört en full scan med avast och det hittar ingenting men jag är ändå lite orolig.

 

Många förstår inte skillnad mellan att fuska och att använda hacks i spel Länge sedan

Tja har tänk att förklara skillnad mellan fusk & hacks.

 

Varför finns det fusk i spel?

 

Svar: Det är för dom som jobbar med spelet ska lättare klara av spelet så att dom kan testa och se att det inte finns bugar i spelet. Och då lägger dom in pengar, bilar, och lite andra saker för att testa spelet.

 

Vad är skillnad mellan fusk & hacks?

 

Svar: Fusk är bara tillåtet i singleplayer om det inte är inbyggt i multiplayer. Hacks är inte tillåtet i spelet.

 

Vad innebär hacks?

 

Svar: Hacks funkar som att man lura ett värde att tror att det är ett annat värde än det den ska ha. Om vi säger att vi har 10 dollar i spelet och om man använder hacks och ändra värdet 10 till 100000 dollar då har man lurat spelet.

 

Att lura spelet, när man lurar spelet då lurar man även server som är värd för server och sen tror lura man master server och sen lura man hemsida som har alla status för just det spelet.

 

Och det blir grovt dataintrång det är samma som om lura en hemsida eller något annat på internet.

 

Många förstår inte vad dom håller på med dom tror att man får använda hacks hur dom vill men då bruka jag säga så här men om du kör med hacks då är det väl okej om vi hacka din dator då säger dom att det är olaga men då säger jag att det är olaga att använda hacks då säger dom bara aa eller hur.

 

Då säger dom att det inte är samma sak, Jo visst är det dom tror att hacka en dator är mer brott än att använda hacks på spel och dom säger att dom fuska men det är inte samma sak som att använda hacks.

 

Vad är skillnad mellan att hacka en dator & server?

 

Svar: Att hacka en dator drabba ofta bara en person och ses som bara dataintrång men att hacka en server ses som ofta som grovt dataintrång bara för att server drabba jätte många och den har mycket mer viktig info i sig och den är ofta synkad med andra saker som hemsida och sånt.

 

Så om man hacka en hemsida och ändra sin status och sen hämta andra server det som är till för spelet då är det samma som att använt hacks i spelet.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Så jag hoppas att fler kommer att sluta med att använda hacks i spel! Rätta mig om jag har fel på något!

 

Jag tror många inte vet om det här och jag hoppas föräldrar kommer att lära barnen att det är fel att använda det här och att det är olaga att använda det!

 

Spelen förlora mycket pengar på det här kan inte säga någon summa men det rör sig om många miljoner! Jag hoppas att föräldrar får betala höga böter för att sina barn använder hacks på spel och det kommer att hända när nästan alla använder Facebook då blir det lättare att spåra upp den person via ip adressen och hoppas att EU kan gå med på det här med.

 

Jag betalar skatt och vill att mina skattepengar ska gå till att stoppa folk som använder hacks!

 

Detta inlägg kan uppdateras om jag har något nytt att säga till er!

Vad händer om man råkar koppla ihop ADSL med fiber? Länge sedan

Mobilt och ADSL kan ligga på samma dator men de har varsin anslutning till nätverket.

 

Om man istället har fiber kopplad till en ADSL-router där telekabeln är urtagen, men man råkar koppla in båda, vad kan hända då?

Föra över material från pc formaterad hårddisk till mac? Länge sedan

Hej! Köpte nyss en macbook pro och vill nu föra över material från min gamla pc. Har en extern hårddisk som är formaterad till pc och jag vill ha tillgång till det materialet på min mac, sedan vill jag omformatera denna externa hårddisk till mac, hur gör jag detta bäst utan att mitt material försvinner?

Layoutproblem vid inklistring av hyperlänkar i word Länge sedan

Hej!

 

Jag har lyckats pillra på någon inställning i word som gör att hyperlänkade texter inte visas normalt längre. Så att istället för att visa klartext skrivs det {HYPERLINK https://.............  alltså en URL, som i mitt fall både är lång, krånglig och ointressant för mottagaren av det jag försöker skriva. Det blir med andra ord mer eller mindre oläsbart när man klistrar in i en tabell o dyl. Vad göra för att slippa detta?

 

/Linda

Summera ett medelvärde med flera vilkor Länge sedan

Hej

 

Skulle behöva hjälp med att följande formel eller om det finns något annat sätt.

 

Har en lång tabell med där jag skulle vilja räkna ut ett genomsnitt imellan ett antal veckor baserat på x antal veckor och ett ID. Svår tatt förklara men bifogar en bilaga där det kanske framgår bättre vad jag vill göra.

 

 

 

Bifogad fil(er)

  • Bifogad fil  test.xlsx   47,29K   3 Antal nerladdningar

Kodninja sökes! Länge sedan

Med hjälp av en av Sveriges mest kända marknadschefer, Nyföretagarcentrum Öresunds VD och en referensgrupp inom målgruppen är nu Skandinaviens blivande största modesida färdigplanerad på papper med beskrivning, grund för design och flödesschema. Det som fattas nu är du, en kreativ kodninja som kan lyfta idéer till verklighet.

Sidans koncept är efter omfattande research inspirerad av de mest populära internationella modesidorna och kommer att vara unik. Det finns ett stort behov för det här konceptet i Skandinavien och sidan har enorm potential. Redan nu har konceptet fått positiv respons från både stora och små onlinebutiker inom mode som är mycket intresserade av att bli kopplade till sidan i ett affiliatekoncept och som ser stor potential för den här typen av sida i Skandinavien. I övrigt kommer sidan i stort att vara användardriven genom ett omfattande community.

 

Sidans styrka ska vara den enkla och lättnavigerade men omfattande helheten med skandinavisk igenkänning. Allt kommer självklart i ett otroligt snyggt och cleant format!

 

Jag söker efter en kreativ programmerare som gillar samarbeten och inte är rädd för utmaningar. Du går in som co-founder och får en del i företaget. Tillsammans tar vi fram nästa stora grej för modeintresserade i Skandinavien! Så tveka inte att höra av dig om du tycker att det låter spännande och vill sätta ditt namn på nästa stora sida! Det är en fördel om du finns i Skåne då projektet har sin bas i Malmö.

 

Kort om mig är att jag är en 31-årig internationell ekonom med inriktning mot marknadsföring och har jobbat med projekt och marknadsföring fram till i juni då jag bestämde mig för att dra igång den här startupen på allvar. Med som rådgivare finns även en riktigt vass och erfaren programmerare som har fullt upp med andra projekt, men som finns med som bollplank och problemlösare. 

 

Vilket progam har gjort följande mappar Länge sedan

Jag har i min gamla dator ett antal filer som heter "MY MOVIE", "MY MOVIE 1", "MY MOVIE 2", osv.

3 undermappar finns i varje: "OBJ", "Settings" och "workgroup".

Under "OBJ" finns en rad mappar med namn som: "6C8D0276", "BFC1013D" etc.

Under dessa finns alltid en mapp "000004" och en fil vars namn varierar men ett exempel är "CAVSource.Classname"

Under varje "000004" finns alltid en hel rad med filer som alla slutar med .VFO. exempelvis: "8F.VFO", "A6.VFO" etc.

 

Jag förmodar att det har med video att göra.

Är det någon som känner igen vad detta är och vilket program som skapat det?

 

Mvh

Stibon

 

 


Add RSS | Settings